Cum poți schimba furnizorul de energie electrică și să obții economie în bani. „Nu costă absolut nimic”

De aproximativ doi ani, pe piața Republicii Moldova, a mai apărut un furnizor de energie electrică. Deși până acum au adunat un portofoliu impresionant de clienți – persoane juridice, în prezent, „Furnizare Energie” SRL și-a propus și atragerea consumatorilor casnici, oferindu-le, potrivit reprezentanților companiei, economie de bani, suport, flexibilitate și progres.

Despre „Furnizare Energie” SRL

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a eliberat licenţă pentru furnizorul ”Furnizare Energie” SRL, cu genul principal de activitate ”Furnizarea energiei electrice” în luna iulie a anului 2018. (Licență seria AC Nr. 001330 din 26.07.2018, valabilă până la 26.07.2028).

La baza companiei stă o echipă calificată, cu experiență solidă în domeniul energetic, care își propune să livreze servicii de furnizare energie și consultanță în domeniul energetic la cele mai înalte standarde de calitate.

Mihail Șeremet, a declarat pentru Bani.md că „aparitia companiei “Furnizare Energie” SRL pe piața Republicii Moldova, a fost motivată în primul rând de faptul ca piața este liberă și deschisă. De altfel, această experiență au avut-o și țările din regiune, vorbind de Ucraina și România unde în piața de furnizare a energie electrice avem câteva zeci, chiar sute de companii.”

„Țînând cont de experiență solidă a echipei noastre, ne-am propus să creem un brand local, care nu doar să vină cu o oferta alternativă consumatorilor finali, în ceea ce ține de prețul per kilowatt și condiții de plată mai avantajoase. Totodată într-o lume în dezvoltare și mereu în schimbarea, filosofia noastră de afaceri este bazată și pe oferirea expertizei calificate pe diferite domenii energetice, inclusiv pe domeniul energiei regenerabile.

Oferim clienților noștri soluții energetice integrate atât din punct de vedere tehnic, cât și din perespectiva eficienței energetice. Am să vă spun mai multe, business-ul nostru, spre deosibire de concurenții noștri, este orientat și focusat spre client, cunoașterea în persoană a clientului și comunicarea cu el, ne face să fim mereu la înălțimea așteptărilor și nevoilor lui.”

Noua companie promite 4 mari avantaje pentru consumator:

Economie – economii la costuri, în urma obținerii unui preț mai bun pentru kWh decât cel oferit de furnizorul universal;

Suport – oferim asistență precontractuală, suport post-vânzare și servicii pe durata de valabilitate a contractului de furnizare;

Flexibilitate – activăm pe o piață liberă, suntem flexibili în relație cu cerințele consumatorului, adaptându-ne necesităților fiecăruia;

Progres – ne adaptăm ușor la cerințele pieței, țânând pasul celor mai noi tendințe din domeniu.

Fiecare consumator se poate bucura de combinația de beneficii, gândite special pentru nevoile fiecăruia. În calitate de furnizori de energie electrică, „Furnizare Energie” SRL, consideră că au obligația de a crea condiții optime, transparente și flexibile pentru clienți, ca ei să se poată bucura de o comoditate maximă, atât în procesul de schimbare a furnizorului, cât și în plata facturilor sau soluționarea problemelor.

Cine sunt clienții „Furnizare Energie” SRL

„O sa punctez că în portofoliul nostru, până la moment, avem doar clienți business, adica in special producători. Știam din start, că din perespectiva mentalitățîi, nu va fi ușor să convingi clienții mici și de aceea ne-am axat pe consumatori mari, care pot simți avantajele din prima luna, prin economiile care le obțin prin prima factură. Dar, secretul constă în altceva.

Din păcate, doar companiile mari, își pot permite în structura lor, integrate sau date în “outsource”, servicii juridice solide. Inițial, a fost un lucru mare să poți convinge aceste servicii juridice că avem toate ingridientele legale pentru un astfel de proces. După lungi discuții și prezentări, treceam la etapă ofertarii comerciale, dar aici a fost puțin mai ușor.

Aici, prin intermediu Dvs., vreau să mulțumesc, tuturor acelor client care deja sunt partenerii noștri, anume așa ii tratăm noi, ca parteneri, că au avut încredere în noi. Totodată, vreau să zic că prin economiile care le-au obținut partenerii noștri, indiferent de formă de capital, au putut să investească în echipamente noi, să acoperi alte chletuieli, să majoreze salariile angajaților, într-un cuvânt, să se dezvolte în măsura economiilor obținute in parteneriat cu noi. Până, urmă partenerii noștri, care in proporție de 90 % sunt actori ai sectorului economiei reale, au plătit pentru același serviciu mai puțin.” – Mihail Șeremet.

Cum poți deveni client „Furnizare Energie” SRL

La fel cum astăzi orice consumator casnic sau noncasnic poate migra de la un operator de telefonie mobilă la altul în decurs de 5 zile, așa e și cu energia electrică, numai cu anumite particularități. Procedura în general, este reglementată de Regulamentul privind procedura de schimbare a furnizorului de energie electrică Nr. 534 din  20.11.2013, care este una foarte simplă și clară pentru fiecare consumator.

Pentru schimbarea unui furnizor de energie în Republica Moldova la alt furnizor, consumatorii trebuie să țină cont că nu este necesară schimbarea contorului, a cablului, prizelor, țevilor etc.. Altfel spus, rețeaua electrică nu se schimbă. Pe scurt, nu va există nicio întrerupere în momentul în care se face schimbarea furnizorului. Procedural, pe scurt, consumatorul notifica furnizorul actual, cu cel puțin 20 zile înainte că va trece la alt furnizor, achita factura și din acea dată inclusă în notificare, beneficiază de serviciul altui furnizor.

„Pentru potențialii noștri client noi facem tot acest proces în numele lui. Mai multe detalii sunt pe www.furnizare-energie.md la capitolul “Modele de acte”.”, declară Mihail Șeremet.

Cel mai important aspect de știut în tot acest proces, este faptul că schimbarea furnizorului nu trebuie să te coste absolut nimic. Consumatorii business își pot alege singur furnizorul de energie, atâta timp cât oferta este potrivită consumului și nevoilor sale. Prin alegerea liberă a furnizorului de energie electrcia, consumatorul contribuie nu numai la stimularea concurenței în domeniu, ci și la extinderea utilizării de noi forme de energie.